100% biologisch, 100% fairtrade, 100% duurzaam! Onze handgemaakte bonbons zijn afkomstig van de bekende chocolatier Visser uit het Limburgse Schimmert. U ruikt, proeft en ziet het vakmanschap en de passie voor chocola. Als enigen in de regio verkopen wij deze bonbons van de beste kwaliteit biologische chocolade die onder “fair trade” condities wordt ingekocht.
Een traktatie voor bij uw koffie of thee in de schenkerij, maar uiteraard kunt u ze ook in een fraaie cadeauverpakking mee naar huis nemen.
Visser Chocolade gebruikt als eerste en enige chocolatier in Nederland duurzame cacao van Barry Callebaut die een innovatief fermentatieproces heeft doorlopen. Deze cacao uit Tanzania is erg bijzonder omdat het fermentatieproces van de bonen nauwlettend gecontroleerd wordt en daardoor het allerbeste uit de boon naar boven komt.
Het gaat om een 100% natuurlijk proces dat voor cacaobonen van topkwaliteit zorgt. Uniek aan deze duurzame cacaobonen, is de bijzonder intense smaak. Deze techniek is ontwikkeld door Barry Callebaut, wereldreferentie in cacao en chocolade.
Visser Chocolade laat Nederland voor het eerst kennismaken met deze onweerstaanbare chocolade. Frank Visser van Visser Chocolade heeft deze keuze zorgvuldig overwogen. Hij bezocht zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoogkwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs. “Nederlanders willen genieten van eerlijke producten: van lekkers dat met respect voor mens en natuur is gemaakt.
Visser Chocolade wilde graag een nieuwe en unieke cacao vinden die 100% duurzaam, 100% biologisch, 100% traceerbaar, super lekker en van topkwaliteit is. Bij Biolands in Tanzania hebben we een perfecte combinatie gevonden: traceerbaarheid, duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel en perfecte smaak versmelten in één project. Biolands is bijzonder; de cacao en chocolade die er vandaan komt ook,” zegt Frank Visser van Visser Chocolade.

Visser Chocolade wilde graag een nieuwe en unieke cacao vinden die 100% duurzaam, 100% biologisch, 100% traceerbaar, super lekker en van topkwaliteit is. Bij Biolands in Tanzania hebben we een perfecte combinatie gevonden: traceerbaarheid, duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel en perfecte smaak versmelten in één project.
Biolands is bijzonder; de cacao en chocolade die er vandaan komt ook,” zegt Frank Visser van Visser Chocolade.